The English Tudor

In Lakewood 

Our team of designers, installers, and landscapers married the craftsmanship of this Old-World English Tudor to the award-winning new backyard living space. The oversized pavilion sits on a reconstituted patio that utilizes original bricks from the home. Under the metal roof of the A-frame pavilion there is a full living room and outdoor kitchen that includes a gas grill and extended 90-degree bar top made from leathered granite. The TV is mounted above the gas starter fireplace and all the luxuries of your indoor living room are included in this space, such as: ceiling fans, can lighting, pendant lighting, multiple electrical outlets, and mounted overhead heaters for the colder months.

Behind the outdoor structure we extended the patio and seating area by installing a masonry wrapped seating wall that matches the other veneer stone elements of the project. A firepit sits in the middle of the uncovered circular patio, offering the homeowner two different fire elements within the project. We designed the backyard with the intention for it to be used during all four seasons. The timeless aesthetic ensures years of entertainment to come.  

Under the metal roof of the A-frame pavilion there is a full living room and outdoor kitchen that includes a gas grill and extended 90-degree bar top made from leathered granite. We designed the backyard with the intention for it to be used during all four seasons. The timeless aesthetic ensures years of entertainment to come.